Головна » 2016 » Вересень » 12 » Провели просвітницький захід з елементами відеолекторію «Почуй мене»
15:00
Провели просвітницький захід з елементами відеолекторію «Почуй мене»

Чим можна допомогти вже тому, хто спіткнувся, оступився, але ще тримається на ногах, мріє швидше виправитися. В народі таких засуджують і називають злочинцями, по закону вони мають статус осіб, засуджених до покарань без позбавлення волі, але перш за все – це люди, які потребують підтримки, допомоги, доброго слова. В кожного з них своя історія, але в більшості це – випив, вкрав, спіймали, засудили…

З такою категорією осіб працюють спеціалісти центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з працівниками кримінально-виконавчої інспекції з метою формування у них мотивованого ведення здорового способу  життя, попередження рецидивної злочинності, набуття навичок подолання проблем, розвиток позитивних життєвих навичок.  

12 вересня 2016 року на базі Путильського РЦСССДМ проведено відеолекторій «Почуй мене», де розглядалися питання упередження повторних злочинів для осіб, засуджених до покарань без позбавлення волі. Директор  РЦСССДМ Марія Фокшек перед переглядом фільму провела дискусію щодо  проблеми зловживання спиртними напоями та надала поради, як її можна уникнути. Фахівець з питань соціальної роботи із суб’єктами пробації Путильського РС КВІ  Тетяна Торак обговорила з присутніми  відповідальність   за протиправні діяння, акцентувала увагу на формуванні позитивних життєвих навичок. Тож відеофільм був переглянутий з неприхованою цікавістю та уважністю, в повній тиші, після якого  дуже жваво пройшло його обговорення. Один із засуджених Л., розповів свою історію та погодився, що скоював злочин, зовсім не задумуючись про наслідки та своїх рідних.  В ході «години спілкування» спеціалістів РЦСССДМ, РС КВІ, ТЧХ з кожним під обліковим обговорювались наболілі питання. Молоді особи отримали соціальну рекламу з питань профілактики жорстокого поводження в сім'ї, формування позитивних життєвих навичок, формування здорового способу життя, надання першої допомоги. При спілкуванні, як правило,  майже всі, зізнаються та щиро шкодують про скоєний злочин, але спільно із спеціалістом вчаться визначати сильні сторони для вирішення власних проблем та розуміти про важливість недопущення повторного злочину.

По завершенню було проведено анкетування підопічних з метою визначення ключових ціннісних орієнтирів. Результати анкетування будуть використані в подальшій індивідуальній роботі з підопічними.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 378 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: