Головна » 2016 » Листопад » 21 » Спільно проти насильства
13:00
Спільно проти насильства

Однією з найбільших проблем сучасної України є домашнє насильство або насильство в сім’ї. Таку думку поділяють українські й міжнародні правозахисники, юристи, психологи. Особлива небезпечність домашнього насильства в тому, що від нього страждають діти, які потерпають від насильства і спостерігають за його проявами, а у майбутньому – застосовують негативний досвід у власній сім’ї. Насильство в сім’ї є суспільною проблемою, яка повинна розв’язуватися на рівні держави.

В рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Путильським районним  центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з районним сектором кримінально-виконавчої інспекції ВДПтСУ в Чернівецькій області проведено відеолекторій з елементами тренінгу «Стоп насильству у сім’ї» з особами, які засуджені до покарання без позбавлення волі за участі керівника апарату РДА М.Яківюк.

Метою проведення заходу стало підвищення рівня обізнаності вищевказаних осіб із проблем застосування сили, формування свідомості щодо нетерпимого ставлення до насилля, пошуку шляхів його подолання у сім’ї.

Підвести до розуміння важливих життєвих цінностей  і їх вибору представник петенціаріїв намагався через призму «Філософія життя», де основним посиланням було те що необхідно навчитися зосереджувати зусилля на важливих речах, і робити вибір на користь речей без яких життя не має сенсу, це  спілкування з батьками, кохання віра, цікава професія. Було надано короткий аналіз ситуації в районі з питань профілактики насилля.

Так, під час інформаційно-просвітницької бесіди працівниками РЦСССДМ з підобліковими, було використано наглядний матеріал до відповідної теми, який дав змогу більш детальніше розглянути види насилля, методи його попередження. Увазі присутніх було запропоновано цикл короткометражок з питань запобігання насиллю та жорстокому поводженню в сімях.Також були надані номера телефонів, важливі посилання та адреси установ, які можуть надати необхідну допомогу в даній ситуації.

«Сподіваємося, що почуте та побачене на цій зустрічі, допоможе попередити насилля в родинах», - зазначила керівник  апарату РДА М.Яківюк.

І на останок пам’ятайте: відповідаючи на насильство насильством, навіть у найменшому його прояві, ми продовжуємо коло зла та жорстокості! Саме тому всім нам необхідно усвідомити важливість формування конструктивних моделей спілкування та поведінки як у сімейному, так і в повсякденному середовищі, змінити мислення на позитивне, вільне від жорстокості. Це буде першим кроком на шляху до суспільства БЕЗ НАСИЛЬСТВА.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 413 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: