Головна » 2016 » Листопад » 16 » В полі зору – вихованці прийомної сім'ї с. Мариничі
18:36
В полі зору – вихованці прийомної сім'ї с. Мариничі

Виховання це своєрідний, специфічний та складний процес, який вимагає витрачення багатьох ресурсів. Сімейне виховання – взаємодія батьків з дітьми, яка ґрунтується на родинній емоційній близькості, любові, турботі, повазі і захищеності дитини і сприяє створенню сприятливих умов для задоволення потреб у повноцінному розвитку і саморозвитку особистості дитини.

Для надання підтримки у такому складному процесі, як виховання підопічних (дітей позбавлених батьківського піклування) Путильським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано та проведено просвітницький захід  для прийомних батьків та їх вихованців «Наше право – бути захищеним від насильства» в рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насилля».

Метою заходу було створення середовища для відновлення власних життєвих сил та підвищення здатності  прийомних батьків забезпечувати належне функціонування прийомної сім’ї обговорення та оцінювання проблем, що виникають у житті дітей і батьків, шляхи їх вирішення, краще усвідомлення завдань, реалії та проблеми подальшої роботи.

         Під час даного заходу батьки змогли отримати індивідуальні консультації щодо сучасних проблем підліткового віку та вирішення підліткових конфліктів; впливу сучасних новітніх технологій на формування та становлення особистості дитини; питання освіти та перспективи навчання дітей після закінчення  НВК.

Підопічні діти мали змогу переглянути добірку відеороликів з питань запобігання жорстокому поводженню в сім’ях і школі; отримали спектр соціальних послуг з питань профорієнтації та можливостей подальшого навчання в коледжах, ВПТУ, ВУЗах відповідно до їх потреб та запитів.

Проведення такого роду навчання дає можливість його учасникам не тільки поглибити свої знання, але і відпочити, покращити взаємостосунки у  сім’ях.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 322 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: