Головна » 2016 » Листопад » 16 » Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» стартувала…
10:45
Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» стартувала…

Найвищою цінністю будь – якої держави, у тому числі й України, є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека. Життєве неблагополуччя може бути спричинене різними факторами, зокрема перебування людини у ситуації торгівлі людьми або ж у зв’язку із вчиненням насильства в сім’ї.

 З 17 листопада по 10 грудня в Україні, в  районі зокрема, проходить Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

    Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно дітей, жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Період акції охоплює наступні важливі дати:

18 листопада – Європейський день із захисту дітей від сексуальної експлуатації

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

    З метою привернення уваги жителів району до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми, працівниками РЦСССДМ, служби у справах дітей, відділом освіти, молоді та спорту, управлінням соціального захисту РДА було розроблено (в межах компетентності) план заходів. Реалізація поставлених завдань передбачає проведення інформаційно – профілактичної роботи з сім’ями та окремими особами, що опинилися у важких життєвих обставинах, проведення групових заходів з учнівською молоддю району. У загальноосвітніх навчальних закладах району з 18 листопада по 10 грудня  буде організовано проведення просвітницько-профілактичних заходів з протидії проявів насильства та жорстокого поводження серед дітей та над ними. Так, зокрема, заплановано провести групові заходи з учнями на теми : «Ні! Насильству в сім’ї», «Мої права», «Найголовніша цінність у житті – здоров’я», батьківські збори на теми: «Відповідальне батьківство», «Модель поведінки батьків у сім’ї – модель поведінки дитини в школі», «Ні! Насильству в сім’ї», просвітницько-профілактичні заходи щодо особливостей працевлаштування за кордоном та щодо протидії торгівлі людьми.   

Працівниками психологічної служби ЗНЗ району передбачено проведення просвітницьких заходів з профілактики насильства, жорстокого поводження, запобігання торгівлі людьми (години спілкування, засідання круглих столів, перегляд тематичних фільмів тощо).

     З метою протидії всім формам насильства, ужиття додаткових заходів щодо попередження злочинних проявів, які виникають у результаті  протиправного вирішення тривалих сімейних конфліктів між правопорушником і потерпілим  представниками РС КВІ спільно з працівниками РЦСССДМ   проведено ряд заходів, в результаті яких 36 особам, які перебувають на профілактичному обліку, як особи, що вчиняють насильство в сім’ї, надано комплекс соціальних послуг з метою корекції їх поведінки.

    Підсумки Акції будуть підведені після 10 грудня. 

Переглядів: 289 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: