Головна » 2016 » Червень » 19 » 19 червня - День батька
10:20
19 червня - День батька

День батька - один з найбільш зворушливих і добрих свят відзначають у всьому світі. Українські батьки будуть приймати поздоровлення вже зовсім скоро.

Батьки - найдорожчі люди для кожної людини. Вони потребують нашої турботи та уваги як ніхто інший. А в ці вихідні настане ще один привід відвідати рідних і показати їм усю свою любов.

Свято прийшло до нас не так давно, але його історія почалася ще в 1910 році в американському містечку Спокан, штат Вашингтон. Коли якась місіс Додд, в знак вдячності і поваги своєму батькові, який самостійно виховав його і ще п'ятьох дітей, запропонувала мерії заснувати нове свято для вшанування всіх турботливих і люблячих батьків.

День батька, святкування якого в багатьох штатах спочатку розрізнялися, в 1966р. був оголошений президентом Америки Ліндоном Джонсоном загальнонаціональним. Була встановлена єдина дата для урочистостей на честь всіх пап – кожну третю неділю червня.
         Пізніше до святкування приєдналися і Великобританія, Франція, Японія, Китай. В червні це свято проходить майже в 30 країнах світу. В Італії також відзначають День батька, але не влітку, а 19 березня. У Німеччині пап вітають у Вознесіння, а в Австралії – у першу неділю вересня.

Міжнародний День батька 2016 в Україні відзначається, як і в багатьох інших країнах, 19 червня. Свято прийшло до нас зовсім недавно і ще не є офіційним.

У 2009 р. була спроба встановити його дату на державному рівні. За ініціативи Міжнародного центру батьківства та Центру підтримки сім'ї було запропоновано відзначати День батька в Україні кожну третю неділю вересня. Проект Указу про встановлення свята в якості офіційного був схвалений Верховною Радою в 2013 р., але до теперішнього часу цей документ не затверджений.

Тому День батька в Україні відзначається як влітку, так і у вересні. Це свято - чудова можливість показати найріднішій людині всю свою ніжність і турботу. Скільки б приводів для цього не було, використовуйте їх. І навіть без приводу даруйте батькам любов і увагу.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 344 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: