Головна » 2016 » Червень » 07

В наш час надзвичайно гострою є проблема зростання правопорушень серед осіб молодіжного віку. Саме тому в рамках взаємодії  Путильського районного сектору кримінально-виконавчої інспекції і районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 7 червня проведено превентивний захід із неповнолітніми та дорослими  членами їх сімей,  які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, звільнені від відбування покарання з випробуванням або умовно-достроково, що мав на меті ознайомити неповнолітніх з основами Конвенції прав дитини, правами та обов’язками та ознайомити з основними положеннями ККУ.

Адже, насамперед, важливою є адаптація таких молодих людей у суспільстві, зменшення ризику випадків скоєння неповнолітніми повторних злочинів, надання допомоги у вирішенні соціально-медичних, соціально-економічних, психологічних, юридичних питань.

Нажаль, часто після вчинення злочину в силу нерозуміння або й не сприйняття від прав ... Читати далі »

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 323 | Додав: Irka | Дата: 07.06.2016 | Коментарі (0)

Як кажуть, батьків не обирають, і, на жаль, деякі з них частково або зовсім не приділяють уваги своїм неповнолітнім дітям, чим порушують становлення та розвиток своєї дитини у нашому суспільстві. Крім того, вони порушують норми чинного законодавства. Обов’язки батьків щодо виховання та розвитку дитини добре висвітлені у ст.150 Сімейного кодексу України.
          За невиконання або неналежне виконання обов’язків щодо виховання дітей батьки можуть бути притягнені до різних видів юридичної відповідальності:
· адміністративної (стаття 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі КУпАП) “Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей”);
· цивільно-правової (стаття 1178-1183 Цивільного кодексу України);
· сімейно-правової (стаття 164 “Підстави для позбавлення батьківських прав”);
&mid ... Читати далі »

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 367 | Додав: Irka | Дата: 07.06.2016 | Коментарі (0)