Головна » 2016 » Червень » 7 » Превентивна робота з неповнолітніми
15:15
Превентивна робота з неповнолітніми

В наш час надзвичайно гострою є проблема зростання правопорушень серед осіб молодіжного віку. Саме тому в рамках взаємодії  Путильського районного сектору кримінально-виконавчої інспекції і районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 7 червня проведено превентивний захід із неповнолітніми та дорослими  членами їх сімей,  які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, звільнені від відбування покарання з випробуванням або умовно-достроково, що мав на меті ознайомити неповнолітніх з основами Конвенції прав дитини, правами та обов’язками та ознайомити з основними положеннями ККУ.

Адже, насамперед, важливою є адаптація таких молодих людей у суспільстві, зменшення ризику випадків скоєння неповнолітніми повторних злочинів, надання допомоги у вирішенні соціально-медичних, соціально-економічних, психологічних, юридичних питань.

Нажаль, часто після вчинення злочину в силу нерозуміння або й не сприйняття від правопорушників  відвертаються найрідніші - підтримка і допомога яких потрібна чи не найбільше. Враховуючи це спеціалісти центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді і кримінально-виконавчої інспекції у своїй роботі використовують різноманітні технології, постійно шукають методи впливу для кожної особи індивідуально та розробляють і реалізовують групові заходи профілактичного характеру, спрямовані на зміну світогляду молодих осіб, що вчинили злочин, намагаються залучити їх до навчання та працевлаштувати, щоб із користю організувати їх вільний час.

Під час бесіди обговорювалися основні причини здійснення правопорушень та злочинів серед осіб молодіжного віку та шляхи їх вирішення. Зокрема,серед факторів, які стають причиною вчинення злочинів молоді люди назвали – низьку трудову зайнятість, зловживання алкоголем, слабкі соціальні та сімейні зв’язки, відсутність позитивної життєвої позиції, асоціальне коло спілкування. Відповідно було проведено аналіз індивідуальних ситуацій, розглядались можливі варіанти подальших дій.

По завершенню заходу неповнолітнім було вручено цінні подарунки (за рахунок соціального працівників РС КВІ та РЦСССДМ) з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту прав дітей.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 324 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: